Etiketter

onsdag 7 mars 2012

Koka-labbrapport



material:
bägare
trefot
termometer
200 ml vatten
trådnät
brännare
Hypotes: Jag har gjort denna laborationen innan  så jag visste ungefär hur det skulle gå till, 100 grader är ju vattnets brännpunkt så det är då vattnet startar att bubbla.
Utförande: Vi tog fram brännare ,trefot, bägare(hällde 200 ml vatten) , termometer.
Sen kopplade vi i brännaren med gasuttaget.
Vi la bägaren med vattnet i på trefoten och brännaren under sen tände vi brännaren.
Vi mätte temperaturen varje minut i cirka 15 minuter.
När vi fick samma gradtal tregånger så stängde vi av brännaren.
resultat:  Vattnet började bubbla när den kom upp på 100 grader.
Gjorde ungefär 6 grader varje minut tills sluten då det var bara 2-3 grader. och till sist så lutade den på 98 grader och 104 grader.
Slutsats: Vattnets kokpunkt är 100grader men tillexempel mjölk har lite minde kokpunkt eftersom att det inte tar alls lång tid att koka mjölk.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar